Motorproblemer

Svar
Brukeravatar
Terlot
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: tir nov 17, 2015 11:24
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Motorproblemer

Legg inn av Terlot » tor mar 10, 2016 20:41

Sikkert mange motorguruer her ute. Etter radiator tappeplugg havari fikk jeg satt inn ny plugg og fylt opp med kjøleveske. Var vel litt rask etter varmkjøring med å åpne lokket for å sjekke nivået. Motor ble oversprøytet av kjøleveske. Etter dette går den ikke på tomgang og vil ikke være med når jeg gir gass. Har jo hatt motorvask på denne et par ganger siden jeg fikk den uten problemer. Kan den ha dratt inn kjøleveske i luftinntaket og tatt knekken på luftmengdemåleren, var litt vått inne i luftfilterhuset. Luftmengdemåleren ser helt ok ut.
Mvh
Terje Lotterud
85 C4

Brukeravatar
C5_2000
Corvette-Fanatic
Corvette-Fanatic
Innlegg: 535
Registrert: ons nov 28, 2007 19:31
Sted: Søgne
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av C5_2000 » tor mar 10, 2016 21:59

Hei !

Sjekk infoen i disse trådene om dette kan hjelpe .

Kan være litt krøll i forbindelse med MAF burn off enheten .

http://www.corvetteforum.com/forums/c4- ... r-maf.html

http://www.corvetteforum.com/forums/c4- ... r-maf.html

mvh Øystein

Brukeravatar
arneoe
Corvette-Maniac
Corvette-Maniac
Innlegg: 2274
Registrert: tor jun 12, 2008 11:55
Sted: Hokksund
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av arneoe » fre mar 11, 2016 10:53

Ofte kan slike mis-haps forårsake tenningsproblemer. Dersom det er høyspenningsoverslag kan det i noen tilfelles høres som små klikk nede i motoren. Et gammelt kjerringråd er å sjekke høyspenningskabler i mørke, da kan man ofte se overslagene. Det kunne være fint å vite hvilken årsmodell og motortypen du har, da er det lettere å komme med fornuftige forslag. La oss høre mer fra deg om du finner feilen eller fortsatt leter. Lykke til! :D ...

Arne

Brukeravatar
75Corvette
Corvette-Freak
Corvette-Freak
Innlegg: 284
Registrert: man feb 22, 2016 12:14
Sted: Lørenskog
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av 75Corvette » lør mar 12, 2016 21:38

Hei. Har hatt nesten samme problem på en s10 blazer da hadde det kommet litt kondens inn i fordeler. Om du har en c4 som fordeleren sitter i forkant av motor (under vannpumpe), kan det ha kommet litt frostvæske/kondens inn når du eks. tokk av radiator lokk.
Jeg hadde prøvd å skru av fordeler lokk og eventuelt latt det tørke og deretter satt allt i sammen igjen og stett om problemet var borte. NB husk å merke pluggkabler så du får satt dem på samme plass som da du tokk dem av.

Brukeravatar
Terlot
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: tir nov 17, 2015 11:24
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av Terlot » søn mar 13, 2016 13:14

Dette er en 85 C4. 350 TPI. Har nå vært oppe og forsøkt med elektro fukt driver spray i alle kontakter jeg kommer til. Gikk fint i 30 sekunder med bra reaksjon på gasspådrag, så begynte den og fuske igjen for så å ikke være med på gasspådrag i det heletatt. Fordeler sitter helt bak ved torpedovegg på denne bilen. Det er ikke kommet noe fukt så langt bak.
Terje
Mvh
Terje Lotterud
85 C4

Brukeravatar
75Corvette
Corvette-Freak
Corvette-Freak
Innlegg: 284
Registrert: man feb 22, 2016 12:14
Sted: Lørenskog
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av 75Corvette » søn mar 13, 2016 15:42

Hei. Kan vere IAC sensoren som har blitt ødelagt grunnet fukt eller sjokk av at frostvæsken plustelig forsvant. Fant denne videoen på youtube.
http://youtu.be/nG8enE3v77c

Brukeravatar
Terlot
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: tir nov 17, 2015 11:24
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av Terlot » søn mar 20, 2016 22:37

Har nå fått fikset dette. Hadde nesten gitt opp, men hadde funnet ut at det var TPS som var kaputt. Byttet denne for noen dager siden, justerte den, men motor nektet å gå.
Tok en ny tur opp i dag med nytt multimeter. Justerte til 0,54 som det står i boka og vips så startet den gikk som en drøm etter litt harking akkurat i starten. Da ble det plutselig flere mil på tur i vårsola i stedet for verkstedbesøk :-)
Mvh
Terje Lotterud
85 C4

Brukeravatar
75Corvette
Corvette-Freak
Corvette-Freak
Innlegg: 284
Registrert: man feb 22, 2016 12:14
Sted: Lørenskog
Kontakt:

Re: Motorproblemer

Legg inn av 75Corvette » søn mar 20, 2016 23:13

fint å høre at det gikk bra. har selv hat problemer med TPS sensor.

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest