Forgasser,eller tenningsproblem?

* Ingen Corvette i 1983
Svar
Fredrik68
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: lør jul 02, 2011 22:43
Kontakt:

Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av Fredrik68 » søn mai 10, 2015 11:28

Hei og god dag.
Trenger noen gode råd og tips fra forumet.
Jeg har en C3 68 modell med 327 motor.Hadde vel vært på vegen ca halvtime, da det brått var hosting og harking,og så daua motoren heilt ut.Ingen forvarsel i det hele tatt.Heilt dødt.
Var ikke tegn til gnist, og enda opp med tomt batteri, fikk den i gang med startkabler,etter at motoren var nedkjølt??
Fikk bilen hjem,med nød og neppe, dette fenomenet oppstod også seinere da bilen stod på testing, hjemme.
Starta da igjen som normalt etter motoren var nedkjølt.
Dette er et heilt nytt fenomen på denne bilen.
Sjekka bensinpumpa,alt ok.
Forgasseren er en holley 4150,med termisk choke,allt ser tilsynelatende ok ut.Den får næring.
Har nytt pakningsett.
Tenningsshuset er overhala ,med nye deler,ny kondensator.kan dette være litt ut av stilling?
Har deverre ikke måleutstyr hjemme.
Motoren starter lett,alt ser og hørest,og lukter riktig.
Ny dynamo,som ladder som den skal.
Kan en feil på ladderelet forårsake dette?At spenninga forvinner?
Nye plugger,som ser fine ut.

Har gått litt blind i feilsøkinga her, så allt at info taes vel imot.
mvg
Fredrik 68

Brukeravatar
arneoe
Corvette-Maniac
Corvette-Maniac
Innlegg: 2302
Registrert: tor jun 12, 2008 11:55
Sted: Hokksund
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av arneoe » søn mai 10, 2015 12:06

Du kan jo starte med to enkle feilsøk:

1. Sjekk at dynamoen lader og at batteriet er i orden. Tenninga må ha "godt med strøm" for å kunne fungere. Start motoren og la den gå litt over tomgangshastighet, mål spenningen over batteripolene. Spenningen bør være 13,8 - 14,5 Volt dersom den lader ok. Slå av motoren og slå på full-lyset. Spenningen bør være over 12V for at batteriet er ok. Regner med at lading/batteri kan være en mulig årsak etter det du beskriver. Har du skjekket bilens ampermeter? Beveger det seg mot +40, mot -40 eller står stille ved 0? Vær oppmerksom på at dynamoen kan slutte å lade først når motoren er blitt varm.

2. Motoren er slått av og er kald. Ta av luftfilteret, kikk og beveg gass-spjellet. Dersom det er bensin i forgasseren skal du se at akselerasjonspumpa spruter bensin.

Lykke til Fredrik! :D

Arne

Fredrik68
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: lør jul 02, 2011 22:43
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av Fredrik68 » søn mai 10, 2015 15:21

Hei, Arne.
Takk for svar.
Batteriet var fulladda,ladda opp i går,og bilen starta no med en gang.
Feilsøkte som du foreslo,batteriet viste 13,5V,ved motoren i gang.
Stoppa bilen,satte på lysa,viste her 12,1V,ca.
Amp meteret vippa heile tia, og ville på vei ,nesten opp mot +40A
Denne bilen har originalt montert AC,denne er utkobla,MEN, varmevifta rusler og går heile tia på minimumsfart,dette vil vel "spise av",strømmen?Kan dette være årsaken?
Vil ellers få tak i en ny vippe.Den kan være like gammel som bilen.

Forgasseren fungerte akkurat som du forespeila.
Takk for svar.
mvh
Fred E

Brukeravatar
arneoe
Corvette-Maniac
Corvette-Maniac
Innlegg: 2302
Registrert: tor jun 12, 2008 11:55
Sted: Hokksund
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av arneoe » søn mai 10, 2015 17:00

At vifta går hele tiden er ikke noe problem. 13.5V er noe lavt dersom turtallet er over 1500 omdr. Det kunne være greit å bytte regulatoren dersom dynamoen er ny. Trenger du el-skjema for 1968 kan jeg sende deg det via E-post Fred. :D

Arne

RJO
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 76
Registrert: tir jun 10, 2014 14:30
Sted: Follo
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av RJO » man mai 11, 2015 09:44

Hva slags tenningsanlegg har du? Har vært borti tilfeller der coilen slutter å virke når den blir varm. For så å virke gjen når den har kjølt seg ned. Har du løs coil, kan det være en ide og prøve å bytte den. Ihvettfall hvis den er fra 1968

Fredrik68
Corvette-Newbie
Corvette-Newbie
Innlegg: 8
Registrert: lør jul 02, 2011 22:43
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av Fredrik68 » man mai 11, 2015 10:53

Hei godag.

Tenningsystemet er vanlig stift,overhala og satte inn nye standard service deler i fjor.Blei etterpå justert til, på verksted.
Coilen som står i er heilt ny,den var satt inn i fjor.
Kan uansett prøve med et bytte,da jeg har enda en ny til liggende på hylla.

mvh Fred E

Brukeravatar
s-kongen
Corvette-Fanatic
Corvette-Fanatic
Innlegg: 733
Registrert: tor jan 01, 1970 02:00
Sted: Svene
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av s-kongen » man mai 11, 2015 11:54

Jeg holder en knapp på Coil eller forgasser/bensinpumpe...mest trolig coil....vet ikke hvorfor, men...hadde det tilfelle for noen år tilbake, når motorrommet/coil ble varmt stoppet bilen, kald coil/motorrom startet,,,,
Alt er mulig til det motsatte er bevist.

Brukeravatar
C3
Corvette-Freak
Corvette-Freak
Innlegg: 477
Registrert: tor jan 01, 1970 02:00
Kontakt:

Re: Forgasser,eller tenningsproblem?

Legg inn av C3 » tor mai 14, 2015 01:50

Sjekk kamvinkel ( dwell ) den skal ligge mellom 28 og 32 grd ... hvis du har riktig stiftåpning. Selv om stiftåpningen var riktig justert i fjor så har de det med å endre seg. Spesiellt når du skal ``kjøre inn``ny stift.

Svar

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 10 gjester