[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Corvette Club Norway • Tankmåler
Side 1 av 3

Tankmåler

Lagt inn: tor sep 13, 2018 09:17
av s-kongen
Hei
Er noen kjent med tankmåleren ?
Tankmåleren viste snart tom tank, kun 60km å kjøre før tom.
Jeg fylte opp tanken, men fikk ikke på mer enn 50 liter. Trodde det var 70 liters tank på bilen. Er dette et kjent problem?
Har ikke sjekket på andre forum enda, prøver å holde liv i den norske siden :)
2007-LS2 cab.

Re: Tankmåler

Lagt inn: tor sep 13, 2018 11:02
av C5_2000
Hei .

Jeg har C5 , men det er samme prinsippene som gjelder for C5 og C6 .
Du har en venstre tank med en el.pumpe som driver en ejektorpumpe i høyre tank . ECM ser signalene fra begge nivåsensorene og da skal høyre tank tømmes først før nivået i venstre skal synke . Dersom dette ikke skjer pga ejektorpumpen (siphron) ikke fungerer eller nivåsensorer som ikke fungerer ordentlig vil ECM indikere dette ved å kjøre tankmåler til null . Det vil også kommer relevante feilmeldinger , På C5én kan du lese av dette på displayet , men på C6 må du ha en kodeleser ( Tech 2 er tingen i mine øyne) .Har du feilkoder er det lettere å gi mer presis info .
Er årsaken at det er lagt seg belegg på nivåmåler(ene) så kan det hjelpe å fylle på en flaske med Techron på ca 1/4 tank , fylle tanken full for å blande dette over i begge tanker . Gjenta så dette 1 eller 2 ganger .
Med uten feilkoder blir dette kvalifisert gjetning .
Jeg laget en tråd om C5éns tankmålersystem i denne tråden
http://www.corvetteclub.no/forum/10/7733
Nederste bilder viser design på 2003.5 --> tanksystem .
Fra dette året ble tankene toppmonterte dvs du må ned med begge tankene dersom du må bytte pumpe/rep/bytte nivåmåler.

mvh Øystein

Re: Tankmåler

Lagt inn: lør sep 22, 2018 21:27
av C5_2000
Hei .

Har du funnet ut noe mer om dette ?

mvh Øystein

Re: Tankmåler

Lagt inn: søn sep 30, 2018 20:31
av s-kongen
Nei, har ikke det, jeg mener jeg fylte tanken full, men reagerte på at måleren inne i bilen ikke stod på full. Har fyllt senere, da viste tankmåleren "full". Dette blir en jobb til vinteren etter at den er satt inn for sesongen, og det er jo ikke enda :)

Re: Tankmåler

Lagt inn: søn sep 30, 2018 22:39
av C5_2000
Kan jo anbefale deg sterkt å anskaffe en Tech 2 . Med denne ser du signaleverdiene (spenningsignalene) fra begge tankmålerene . Du kan også teste måleren i dashbordet vha Tech2 . GM verkstedmanual er bygd opp rundt bruk av Tech 2 ved alt av feilsøking :D
Jeg gav rundt 2500 (slapp moms) og det er ikke lange tiden bilen skal være på verksted før den er inntjent .
En vanlig OBD 2 feilkodeleser har bare 10% av nytteverdien til en Tech 2 .

mvh Øystein

Re: Tankmåler

Lagt inn: fre okt 19, 2018 12:36
av s-kongen
Miraklenes tid er ikke over.
I går, da jeg fylllte bensin var kankmåleren på ca 1/4, det ville "normalt" da vær plasse til ca 20liter bensin, slik min har oppført seg i det siste, men da gikk det 44 liter.
Tankmåleren vist full. Kjørte ca 20 mil og tankmåleren viser 3/4 full.
Håper jeg får kjørt mer i helgen for å se om den er blitt "frisk" igjen.

Øystein, hvor får jeg tak i Techron, eller er det noe tilsvarende jeg kan bruke?

Oppdatering kommer :D

Re: Tankmåler

Lagt inn: fre okt 19, 2018 18:22
av C5_2000
Du får kjøpt det på ebay , men jeg fant ut at dette firmaet i Arendal selger stoffet så jeg kjøper herfra selv snart og fyller på tanken når den er 1/4 full og deretter fyller jeg tankene helt opp med bensin slik at Techron står i begge tankene og forhåpentligvis løsner litt spor etter bio tilsetningavleiringer i tankene og på tankmålerne

Stoffet bør fylles på når tankmåleren viser ca 1/4 tank . Da er høyre tank tom og venstre (med el.pumpe) ca 1/2 full . Fyll på Techron og fyll tankene helt opp med bensin .
Da blandes Techronen best mulig i bensinen som også fylles over i høyre tank .

https://www.teknisk-salg.no/produkt/kje ... for-bensin

mvh Øystein

Re: Tankmåler

Lagt inn: fre okt 19, 2018 19:35
av s-kongen
Da skal jeg bestille den, hvis ikke andre har andre forslag som duger.

Re: Tankmåler

Lagt inn: tir okt 23, 2018 13:36
av Herman
Gjør som Øystein sier, bruk Techron en gang i året. Fyll i tillegg kondensfjerner før vinterlagring. Har fungert i 9 år for mitt vedkommende

Frank

Re: Tankmåler

Lagt inn: tir okt 23, 2018 18:10
av 75Corvette
Jeg hadde aldri fylt kondensfjærner på en bil som skal stå lenge lagret. Det som skjer er at kondensfjærneren får vannet og Bensinen til å blande seg. dette vil med føre at dyser, rør osv begynner å ire eller ruste.
Det som er vært å bruke er bensin-stabilisator. Denne nøytraliserer syrer, bakterer og smører deler i bensinsystemene. Dette brukes mye i maritime miljøer grunnet dette.

For eksempel denne. https://www.boatparts.no/sta-bilr-bensi ... sator.html

https://www.rodin.no/bensinstabilisator.html

Re: Tankmåler

Lagt inn: tir okt 23, 2018 19:50
av C5_2000
Jeg har ikke fasiten på dette , men mhp på Techron infoen står det også nevnt fuel gauge sensors og mange har på Corvetteforum.com blitt kvitt problemer med fuelsensorene etter at de begynte å bruke Techron .
techron.gif

Re: Tankmåler

Lagt inn: tir okt 23, 2018 20:57
av 75Corvette
Ja det kan nokk stemme, men ren kondensfjærner tror jeg ikke man tjener så mye på. Selvfølgelig hvis man har vann i bensinen vil kondensfjærner ha virkning men tror ikke så mye på det som konserveringsmiddel.

Re: Tankmåler

Lagt inn: tir okt 23, 2018 21:27
av C5_2000
Det største problemet er nok avleiringer fra bensin og dagens tilsetningsstoffer som fester seg på slepering og motstandselementene til nivåsensorene og da påvirker motstandsverdiene slik at signalverdiene(spenningsverdiene) til ECM'en blir feil.
Disse sensorene opererer i området 40-250 ohm så på biler (C5) som er 15-20 år med etanol i tanken tror jeg nok belegget på disse kan påvirke ohm verdien til ECM'en fra disse giverne.
nivå.gif

Tankmåler

Lagt inn: ons okt 24, 2018 10:04
av s-kongen
Nå er det bestilt Techron, håper det er forebyggende og vil hjelpe på C6´n
Fyller en flaske på C4´n også, sånn bare for sikkerhetskyld, har lest at det er problemer der også.
Takk for alle råd

Re: Tankmåler

Lagt inn: ons okt 24, 2018 10:32
av C5_2000
Er som tidligere nevnt gunstigst å fylle på Techron både på C5 og C6 når du har ca 1/4 tank på tankmåleren i kupeen , da blir Techron blandet godt med bensinen og fordelt over i begge tankene :)